Část X. - Povstání zla

30.06.2013 10:43

              Yoh nepřestával hledat oba duchy. Teď už ale nehledal jen on, své duchy hledali i další šamani, třeba Silva. Jeho duchové zničeho nic zmizeli a Silva vytrvával stejně jako Yoh. Yumiko už neměla sílu. Hledala celé dny, ale bez úspěchu, takže zatímco kluci hledali, ona připravovala oběd. Kluci se vrátili a najedli se. Chtěli zase jít hledat, ale vtom se ozvalo lehké zaklepání na dveře. Silva šel otevřít, ale hned dveře zase zavřel, protože nikoho neviděl. Zvenku se ozval výkřik: ,,Silvo, to jsem já, Morty!'' Silva zase otevřel. ,,Ježiši promiň, já jsem tě neviděl'' ,,Ale, to nevadí'', řekl Morty a vešel dovnitř. ,,Mám pro vás hodně špatné zprávy a hlavně pro Amidamaru'' ,,Ten tady není'', řekl Yoh posmutněle. ,,Zmizel a ostatní duchové taky nejsou k nalezení'', dodala Yumiko. ,,Hledali jsme je celé dny'', přidal se Silva. ,,Mně se ztratil Mosuke'', řekl Morty. ,,Díval jsem se po něm asi tři dny a potom mi přišel doporučený dopis, ve kterém psal, že odešel a že už se nevrátí''. ,,Sarami s Amidamaru se postrádají asi tři dny'', řekl Yoh. ,,A moji duchové se ztratili předevčírem'', dodal Silva. ,,Jestli je to tak, dopis by měl přijít dneska'', vydedukovala Yumiko a pokračovala: ,,Ale nepřijde vám zvláštní, že všichni duchové jsou najednou pryč? Přece se všichni nemohli rozhodnout, že odejdou...''. ,,To je pravda'', ozvala se Anna, která předtím přebalovala miminko. ,,Ale jestli to tak je, tak jsou teďka nejspíš někde na Havaji na pláži, pijou piňakoládu a poflakujou se.'' Morty poznamenal, že by je mohli zajmout lovci duchů. ,,To je nesmysl, Morty, vždyť je přece Fudo mrtvý!'', řekl Yoh a začal se připravovat k odchodu. ,,Půjdeš s námi, Morty?'', zeptal se a Morty bleskově odpověděl: ,,To si piš, že jo!''

                Michiko v tu dobu trénovala. Právě čelila obřímu mentálnímu útoku. Za tu chvilku si mysl vycvičila tak, že byla téměř neporazitelná. Kino byla s jejím pokrokem spokojena. Anna též trénovala, ale fyzicky. Běhala a posilovala. Šlo jí to rychle. Sice nevěděla, co se duchům stalo, byla však odhodlána je za každou cenu osvobodit. Michiko na tom byla přibližně stejně, avšak trápilo ji vědomí, že je také duch jako všichni ostatní a když nebude dost silná a jen okamžik zaváhá, může to znamenat zánik planety a záhubu lidstva.Ale obě dvě poháněla to samé a to touha osvobodit všechny duchy a zabránit tak vzestupu zla.

                ,,Kdo jsi?'', zeptal se Bason toho muže v černé kápi. ,,Ale ale'', řekl. ,,Copak vy mě už nepoznáváte?'' ,,Ne, proč?!'', vykřikli všichni najednou. ,,Proto'', neznámý odhodil kápi a ukázal svou tvář. Nebyla zjizvená a dlouhé hnědé vlasy postavě splývaly kolem těla. ,,Zeke!? Co ty tu děláš?!'', vykřikl Amidamaru a Zek zasyčel: ,,Co asi. Pokouším se dosáhnout toho, co chci.'' ,,A-ale jak jsi přežil?'', zeptal se znovu duch. ,,Zavřete mu už někdo pusu!'', zavřeštěl rozzlobeně Zeke a vytáhl z kapsy nějaký váček. Přešel ke Cory, vytáhl z váčku třpytivý prášek a foukl jí ho do obličeje. Cory zmateně zamžourala a duchové usoudili, že zjevně nic nevidí. ,,Až vám ten prášek fouknu do obličeje, budete slepí a dotknutelní. My se vás budeme moci dotknout a naopak. Ale s tím rozdílem, že vy to zřejmě neužijete.'', usmál se škodolibě Zeke a oslepoval další duchy. Bral to podle pořadí v totemu. Když nakonec přišel k Amidamarovi, bránil se. Duch se snažil couvat a vymanit se. ,,Já věděl, že u tebe to nebude lehké'', usmál se Zek a vyštěkl něco v cizím jazyce, kterému duch nerozumněl. Náhle ho uchopily dvě těžké ruce, spíš drápy, ve kterých poznal ducha ohně. ,,Gretoria filasca!'', rozkázal Zeke. ,,Co to znamená?'', zeptal se duch a Zek mu to s radostí přložil: ,,Pryč s ním!'' ,,Aha'', to bylo jediné, na co se zmohl. ,, Nola nola, krioade flate!˝, řekl Zek a duch se po něm ohlédl. ,,A co to bylo tentokrát?˝zeptal se Amidamaru a Zek mu to opět s radostí vysvětlil: ,,Ne ne, počkej ještě˝. ˝Na co asipak?˝, pomyslel si Yohův duch, ale na delší uvažování už neměl čas. Zeke k němu přistoupil a Duch Ohně ho stiskl ještě pevněji. Yohovo dvojče vsunulo ruku do šedého váčku a vytáhlo z něj stříbrný třpytivý prach. Naklonil ruku k duchově obličeji a foukl. Duch se náhle ocitl v temnotě. Cítil mnoho věcí a polovina byla zármutek. ,,Odlaui jeu filasca!˝(odnes ho pryč!), zakřičel Zeke a duch Ohně se i se slepým duchem vytratil.