Část III. - Nebezpečný plán

30.06.2013 09:54

          Yoh teď nechodil ven a trávil celé dny zavřený v jejich rodinné knihovně v naději, že v knihách objeví něco, co by mu umožnilo Zeka zachránit. Už si přečetl knihu kouzelných hub a právě listoval v knížce zázračných bylin, když vtom za ním přišla Tamara a zeptala se ho, co dělá. ,,Čtu si.'', odpověděl stručně Yoh a dál se na ni ani nepodíval. ,,Zeke měl před chvílí další záchvat bolesti.'', pokračovala ,,a chtěl tě vidět. Vysloveně si to žádal. A o samotě.'', dořekla, zvedla se a odešla. Yoh tedy dal do knihy záložku a vzal si ji s sebou. Když přišel do pokoje, Zeke na něj obrátil pohled. Yoh nejprve dal knihu na stůl a potom si sedl na Zekovu postel. ,,Yoh, to, co se snažíš pro mě dělat, si opravdu vážím, ale mě nezachráníš.'', řekl Zek. ,,Ale je způsob, jak ti pomoci, že ano?'', zeptal se Yoh s nadějí v hlase. ,,Ano, bráško, jsou způsoby, ale velmi nebezpečné a já nechci, aby jsi kvůli mně riskoval život. To raději zemřu nebo se přidám na jinou stranu, jen ale nechci, abyste se koukali, jak se propadám stále do sebe.'', dokončil Zek a Yoh se na něj podíval vzdorným pohledem a řekl, že ať to bude jakkoliv nebezpečné, že vytrvá a najde lék. ,,A teď odpočívej, brácho.''. Yoh vstal, vzal si knihu a odešel z pokoje. Jakmile byl pryč, Zeke se přetočil v posteli na druhou stranu. Nechtěl, aby jeho dvojče kvůli němu riskovalo život. Díky svým minulým životům věděl, co se stane, a také věděl, že není způsob, jak to zastavit, jen pokud by byl někdo dost silný na to, aby ho zničil. Jen tak by přemohl Zekovo prokletí.

         Celé dny tu knihu četl, až narazil na něco, co by mu mohlo pomoci. Stálo tam: Bylina přírodní moci. Yoh si celou stránku přečetl a zjistil, že to je rostlina, která odhání hlasy přírody od mladých mocných šamanů. Pomyslel si, že právě tím by Zeke mohl trpět. Bohužel se v knize také dočetl, že tato rostlina rostle jen na jednom místě na světě, a to na hoře Zatracení. Yoh si vzal blok a tužku. Do bloku si opsal všechny informace o bylině přírodní moci a rozhodl se, že zítra zajde do knihovny, aby o té rostlině zjistil něco víc. Potom už nenarazil v celé knize na žádnou jinou rostlinu, která by Zekovi mohla pomoct, proto knihu zavřel a pečlivě ji uložil zpět do poličky. Poté zašel za Mikishou a zeptal se ho, jestli by zítra nemohl jít do knihovny. Mikisha souhlasil, a proto šel Yoh spát s hřejivým pocitem u srdce, že něco konečně našel.
Další den v knihovně nenašel o té bylině žádné další informace, neboť o ní věděli jen šamani. Yoh tedy využil počítač, který zde byl a našel na mapě horu zatracení. Nacházela se v jižní části Japonska, na ostrově Honšú. Mladý šaman si všechny informace opsal pro jistotu ještě jednou a potom s ''děkuji'' odešel z knihovny. Protože ve škole byly prázdniny, měl Yoh ještě celé dva měsíce, aby tu bylinu našel a uzdravil Zeka. ''Moc času mi nezbývá'', pomyslel si, když šel cestou domů. ''Abych zachránil bratra, musím tu rostlinu najít, dříve, než bude pozdě.'', řekl si pro sebe a zrychlil krok. Doma si vytáhl malý batůžek a začal do něj skládat věci. Vše měl hotové a připravené. Ještě napsal dopis, proč jde pryč a s batohem na zádech vyskočil z okna a vydal se na dlouhou cestu...