Část XV. - Probíhající bitva

03.07.2013 16:48

             Zeke udeřil. Duch Ohně byl jím ovládán, nezmohl se na odpor. Duchové se jentaktak rozutekli. ,,Teda, to bylo o vlásek˝vydechl Bason. Mic, který byl jako jaguár silný a rychlý, se propletl mezi ohnivými střelami, které Zek vrhal a skočil na něj. Avšak šaman ho setřásl a málem ho strefil. Elisa odvrátila jeden útok gilotinou. Ohnivý paprsek se odrazil od její čepele a vracel se zpět ke svému majiteli. Zeke to nečekal a skoro nestačil uhnout. Chloe mu létala kolem hlavy a Zeke se přestal soustředit. ,,Ty šeredná moucho!˝zařval v záchvatu vzteku a pokoušel se ji odehnat. Asi na padesáté máchnutí rukou se ozvalo slabé PLESK a Chloe odletěla k vodopádu. ,,Mám nápad!˝, vykřikl Bason. ,,Takaghero, ty s Elisou ho vlákáte pod ten vodopád a Cory ho potom zmrazí. ,,Dobrý nápad˝, ocenil plán Amidamaru. ,,Ale stále je tam Chloe˝, řekl a obrátil pohled k maličkému duchovi. V dalším okamžiku ho zasáhl jeden ze Zekových šípů. ,,To tě nikdo neučil, že máš dávat pozor?˝, zeptal se škodolibě. Duch se nemohl zvednout. Jako kdyby úplně zkameněl. ,,Můj zmrazovací šíp funguje dokonale˝, pochválil se Zeke.

              Anna se snažila prolomit zeď. Michiko se jí dotkla. ,,To asi nedokážeme˝, pronesla velmi vážným hlasem. Bylo vidět, že se bojí. ,,Máš strach?˝, zeptal se Yoh. ,,To si piš, že mám!˝, křikla Michiko. ,,Takhle vyděšená jsem ještě nikdy v životě nebyla˝. Sarami to zkusila znovu. Nepodařilo se jí to. ,,Počkejte, dámy, zkusíme to silou˝, řekl Ryo a otočil se ke klukům. ,,Připraveni?˝,,Samozřejmě!˝, zaznělo mu v odpověď. Vrhli se na stěnu, ale ta jakoby byla z kamene. ,,Zkusím to s mečem.˝, řekl Yoh. Jaké však bylo jeho překvapení, když zjistili, že meč stěnu dokáže projít a oni ne. ,,Mám nápad˝, prohlásil Mosuke. ,,Když já, Michiko a Sarami vejdeme do meče, můžeš nás spolu s ním prohodit stěnou a my jim pak můžeme pomoct.˝,,Dobrý nápad˝, usoudil Morty ,,ale myslíte, že to zvládnete?˝,,Určitě˝, přitakala Sarami. ,,Zeke se jen tak nevzdá bez boje a navíc, Mic je jaguár, má plnou sílu totemu. Jako jediný, zatím˝, řekla Michiko. ,,Dobře˝, přikývl Yoh a všichni naráz vešli do meče. Annin snoubenec je prohodil zdí a meč přistál na druhé straně. Duchové se okamžitě rozběhli ostatním na pomoc a triumfálně Zeka napadli zezadu. ,,Co to sakra...?!˝vyletěl Zek. Nad ním stáli tři duchové. ,,Já vás všechny zničím!˝, rozkřičel se a objevilo se tornádo. ,,Á co se to děje, Anno?˝, zvolal polekaně Morty. ,,Ztratil sebeovládání.˝, vysvětlila mu dívka.

             Všichni duchové, i ti omráčení, se zvedli. Věděli, že musí něco udělat, ale nikdo nevěděl co. ,,Soustřeďte se!˝, zvolala Michiko. ,,Nechte energii volně proudit!˝. Duchové poslechli. Náhle se Cory začala proměňovat. Stala se z ní polární liška, přesně taková, jako byla vyobrazena na totemu. ,,To - to není možné!˝, vřískl Zek. Cory v podobě polární lišky ho nevnímala a zasypala ho vrstvou ledu. ,,Skvěle Cory! To tě aspoň zchladí, Zeku!˝, zakřičel Trey vítězoslavně. Další zaútočil Mic. To, že nechal proudit energii v celém těle, mu zajistilo mnohem větší sílu než doteď. Jaguár se vrhl se Zeka a kousnul ho do nohy. ,,Jauvajs!˝, zařval Zeke. ,,Ano, tak se to dělá˝, křikl na Mica Choco a začal tancovat na písničku Pink fluffy unicorns dancing on rainbows. Michiko se Sarami a Mosukem trochu poodstoupili. Mezitím se z Chloe stal bájný pták fénix. Zeke se otočil;, zdálo se, že o fénixi nikdy neslyšel. Vyděšeně zíral na Chloe. Ta zvířila vzduch a odlepila se od země. Uspořádala nálet přímo na vyděšeněho Zeka. Dlouhovlasý šaman padl k zemi. Chloe mu však roztrhla jenom kus kápě na zádech a řízla ho zobákem. ,,Dobrý, Chloe!˝zakřičel Lyserg na svého ducha. Zeke se narovnal. ,,Duchu Ohně!˝, zakřičel do větru. Duch Ohně se zjevil na druhé straně od Zeka, stál za společenstvím. ,,Ty zrádče!˝, vrhl se na něj Zek, když vtom mu cestu překřížila hrdlička. Elisa neváhala a začala ho klovat do paže. Zeke trochu poodstoupil a Elisa ho nechala. Uslyšela Fausta, jak křičí: ,,Eliso, vypadáš nádherně!˝. Hrdlička se pro sebe usmála a zacvrlikala. Tokaghero se proměnil v ještěrku. V trávě byl skoro neviditelný a zalezl Zekovi pod kápi. ,,Á, nech mě, to lechtá!˝, křičel Zek smíchy a válel se po zemi. Všichni se smáli. Zek se chechtal, až se za břicho popadal, nevšiml si však, že už ho nic nelechtá. Tokaghero se zase vrátil. ,,Co - cože?˝, zeptal se Zek, v očích měl ještě slzy smíchu, ty ho ale brzy přešly a opět se navrátil ke své nerudné náladě. Trojice Sarami, Mosuke a Michiko se snažili podkopat díru pro své šamany. Nešlo jim to, ale nevzdávali se. Zek se opět vrhl na duchy, byl však zcela bez šancí. Zezadu se ho něco dotklo. Urychleně se otočil a uviděl Basona v podobě kentaura. ,,Ne- to nemůže být...!˝, zařval, ale Bason ho nenechal dokončit větu. Kopl ho. Ohnivý šaman odletěl na zem, ale za chvíli se zase postavil. ,,Buď bezcitný, Basone!˝, zakřičel na svého ducha Len, potom si však všiml Annina ohnivého výrazu, který říkal: ,,Ještě slovo a je z tebe pomazánka!˝Len tedy už raději mlčel. Bason ˝odklusal˝zpět k duchům, kde už byl připravený Amidamaru v podobě draka. Vzlétl do vzduchu a Zeka v tu chvíli něco napadlo. Klopýtavě vyběhl a popadl Sarami. ,,Co to děláš!?˝, vyjekla překvapeně, když ji stiskl. ,,Nech mě být!˝, zakřičela mu do ucha, ale jím to ani nehlo. ,,Tak copak budeš dělat teď?˝, zeptal se draka škodolibě. Amidamaru zase přistál, složil křídla a rozešel se k němu.

                ,,Co myslíte, že se Sarami udělá?˝, zeptala se Yumiko v kleci s ostatními vyděšeně.˝. ,,Hm, nevím˝, odpověděl Faust. ,,Počkej˝, řekla Anna. ,,Duchové jsou nehmotní, takže by se jí nic stát nemělo, pokud ovšem Zek nedokáže ničit duchy, což asi nedokáže˝. Anna dokončila proslov a zadívala se na ostatní. Yoh si to uvědomil jako první. ,,Nandej mu to!˝, zakřičel na ducha, který zatím váhavě přešlapoval. Drak se na něj podíval a potom roztáhl křídla. Ale nevzlétl. Otevřel tlamu a vychrlil na Zeka oheň. Zeke se naň podíval. ,,He, ty si myslíš, že mě, ohnivého šamana, dokáže zastavit něco tak primitivního jako oheň?!˝Pustil Sarami, která odklopýtala o kus dál a stál přímo proti ohni. Ten jej zahalil úplně a když konečně bylo něco vidět, Zeke tam nebyl. Duchové se zase proměnili do svých původních podob. Stejně tak se ozvalo puknutí. Bariéra mezi šamany a duchy byla zničena. ,,Proč tak najednou zmizel?˝, zeptala se Michiko. ,,Zeke je mrtvý. Byl to všespalující oheň˝, prohlásila Kino, která se tam zničehonic objevila. ,,Á, jak jste se sem dostala!˝, zařval Lyserg a mlátil rukama kolem sebe. ,,Jak asi, letadlem˝, řekla Kino. ,,Vedli jste si dobře˝, řekla jim. ,,Nyní je ale načase, abyste se vrátili domů˝, dodala. ,,To taky hned uděláme˝přikývla Anna. ,,Můžete se přepravit s námi.˝, dokončila s úsměvem a vydala se k letadlu. ,,Tak co tam děláte, vy kůže líný!˝, zvolala na šamany a jejich duchy, kteří se právě radostně vítali. Otočili se a vyrazili na cestu domů s příjemným pocitem, že třeba Zeka už nikdy neuvidí.