Část X. - Překvápko

29.03.2014 13:31

              Uběhl měsíc. Anna s Yohem se vrátili do Tokya, Morty chodil jako obvykle do školy, Yumiko si sehnala průvodce Tokyem a celé dny trávila ve městě a poznávala jeho krásy i zápory. Večery pak byla na Památné hoře spolu s Yohem a Annou a všichni sledovali hvězdy. Ryo jel na sever navštívit Treye a na poště rozesílal pozvánky na Anninu a Yohovu svatbu. Kladné odpovědi pak přišly od Lyserga, Choca, Lena a Trey, kterého Ryo často navštěvoval, poslal svoji odpověď po něm. Duchové trávili většinu času spolu. Buďto byli všichni se svými šamany, anebo se jen tak poflakovali na Památné hoře a po okolí. Samurajky usoudily, že Yumiko to zvládne ve městě i bez nich, přesto však pečlivě vycítily každou změnu jejího furioku.

             „Hej, pojďte mi pomoct s tou bednou!" zakřičel Yoh na duchy, kteří hráli prší. Sarami vstala a rozběhla se k němu. Michiko zmizela a objevila se vedle Yoha. Plácla druhou samurajku po hlavě. „Čím jsi starší, tím větší jsi blázen," vynadala jí. „Okey, tak až pojedeme kolem blázince, tak jí tam můžeme vysadit," ozval se Choco. Nesl si tašky. Právě přijel z letiště a Ryo ho doprovázel. „Co tam všechno máš?" zeptal se ho a vláčel se s jednou taškou. „No coby, ohňostroj!" objasnil mu Choco šťastně. „O-ohňostroj!?" vyhrkl Morty. „Radil bych ti zbavit se toho, dokud máš čas," poradil mu Yoh a dodal: „Nesmí to vidět Anna, to bychom místo rachejtlí lítali dřív my." „To máš pravdu," přisvědčil Amidamaru. ,,Už nemáš čas,'' ozval se Chocovi za zády hlas a všichni polekaně vyskočili minimálně metr nad zem. Yoh upustil bednu a ta mu spadla na nohu. ,,Anno! Neděs mě tak!'' zavyl bolestí a když Ryo s Chocem sundali tu obrovskou krabici z jeho nohy, Yoh se za ní chytil. ,,To máš za to, že jsi chtěl udělat ohňostroj,'' řekla Anna a prošla dvěřmi do zahrady. ,,Ale já nechtěl ohňostroj!'' obhajoval se Yoh. ,,Kecy kecy,'' zamumlala Anna a řekla: ,,Běžte připravovat svatbu, honem!'' ,,Tak po tomhle teda budu vážně pochybovat, jestli si jí vezmu,'' zamrmlal si Yoh pod vousy, ale Anna zřejmě měla uši všude. ,,Já ti dám, ty bídáku!'' hodila po něm pantofli. Amidamaru se zasmál. ,,Člověk by si řekl, že mě budeš podporovat,'' zašklebil se na něj Yoh. ,,Ale je to tvoje starost,'' řekl duch. ,,A ta tvoje je zase vystrnadit všechny cizí duchy,'' obrátila se k němu Anna a Amidamaru vzhlédl. Dívka sice měla volné černé šaty, i přes ně však bylo vidět mírné zakulacení. ,,Jak si přeješ,'' odpověděl a zvedl se ze země. Michiko k němu přišla a začala ho mlátit. ,,Jestli si myslíš, že nás vyženeš, tak to se pořádně pleteš!'' smála se. ,,Ok, tak utíkej!'' řekl Yohův strážný duch a ten Yumičin jenom pokrčil rameny. Potom mu podrazila nohy. ,,To se dělá, hodným bratrům?'' osopil se na ni Amidamaru. ,,A proč ne?'' zasmála se a zmizela. ,,Až já jí dostanu,'' zamnul ruce v pěst duch. Vedle něj se objevil Mosuke. ,,Mám ti je pomoct chytit?'' zeptal se. ,,Dobře, ber jakoukoliv samurajku, kterou najdeš,'' řekl Amidamaru. 

        Yoh mezitím dostal bednu na to správné místo a otevřel ji. Vyletěly na něj květiny, oblouky a stojan na dort. ,,To je vtip, že?'' ,,V tom případě je to obnošený jako moje ponožky!'' zasmál se Choco vlastnímu vtipu. ,,Vtipný,'' řekl Yoh. S pomocí Rya a Choca se mu všechno podařilo dostat na správné místo. ,,A teď bych si dal svačinku,'' prohlásil s rukama za hlavou a začal si to mašírovat k domu. ,,Ryo?'' začal. ,,Ano, mistře Yoh?'' zeptal se šaman. ,,Kdy má vlastně přijet Lyserg s Lenem? A Faust?'' ,,Pro Lyserga za chvíli pojedu na letiště, pane. Len má dojet zítra brzy ráno rychlovlakem z Číny a Faust se sem nevím jak dopraví. Ale říkal, že to bude někdy kolem těchto tří dnů.'' ,,Aha, takže v noci,'' řekl Choco a vzápětí vybuchl smíchy. ,,Co jsi tím chtěl říct?'' zeptala se překvapeně Sarami, která se objevila mezi nimi. ,,Ty taky neumíš zaklepat?!'' vykřikl Morty vyděšeně a potom si povzdechl: ,,Už jsi jako Amidamaru...'' ,,To víš, učím se rychle,'' usmála se. Náhle pocítila silnou vlnu Yumičina furioku a zastavila se. Zvedla hlavu a potom vystřelila do vzduchu. ,,Co jí je?'' obrátil za mizející samurajkou Morty hlavu. Yoh pokrčil rameny a vešli do domu. Všude bylo krásně uklizeno - to víte, Ryo s Mortym spolupracovali - a Anna si to náramně pochvalovala. Yoh vyndal z lednice několik chlebíčků. S klukama snědli skoro půlku, když vtom je něco pláclo přes prsty. ,,Yoh! Říkala jsem, že ty chlebíčky jsou na svatbu!'' zakřičela Anna. ,,Ale Anno...'' ,,Žádné ale! Za tohle ti teprv udělám ze života peklo!'' Yoh zívnul a zadíval se na ni velkýma psía očima. Anna ovšem neúprosně stála za svým a kluci za chvíli byli rozestavění v kuchyni a dělali profesionálně chlebíčky. Pod Anniným vedením.

             Yumiko se vrátila do Yohova a Annina domu až se Sarami. Ta si chtěla odpočinout, protože podle jejího vyprávění se šamančino furioku ztratilo úplně a ona běhala po celém Tokyu sem a tam, než ji našla. Na odpočinek jí nebyl dopřán čas. Mosuke k ní přišel a popadnul ji za paži. ,,Půjdeš se mnou,'' řekl a ona se radši na nic dalšího neptala. Mečíř ji za chvíli postavil před samuraje. ,,Tady je jedna z nich,'' zašklebil se. ,,Já si půjdu najít ségru sám,'' odpověděl Amidamaru. ,,Díky, Mosuke,'' řekl příteli a ten šel ''podporovat'' kluky v národním závodě dělání chlebíčků. ,,Nevidělas Michiko?'' zeptal se Amidamaru Sarami. Zavrtěla hlavou. ,,Asi bude na Památné hoře,'' řekla tiše. Oba se tam vydali. Yumiko se odpojila a šla s nimi. ,,Chybí mi poušť,'' svěřila se jim. ,,Mohly bychom se tam potom zase vrátit, ale mám tady tokový malý problém.'' Sarami se na ni podívala. ,,Jaký... Problém?'' zeptala se. ,,S vámi to nesouvisí. Ani s Michiko...'' povzdechla si Yumiko. ,,Víš, potkala jsem tady jednoho-'' odmlčela se a zčervenala. ,,Kluka?'' pomohla jí samurajka. Dívka přikývla. ,,To je úplně normální,'' zasmál se Amidamaru. ,,To máš pravdu, ale nevím, jestli se mám vrátit do Ameriky anebo tady zůstat.'' Mezi řečí došli na hřbitov a vystoupali po schodech nahoru. ,,Já si říkala, kdy se tady ukážete,'' řekla Michiko sedící na Amidamarově náhrobku. Její bratr náhle zapomněl na všechny ostatní starosti. ,,Kdes byla?'' zakřičel a začal jí honit. ,,No to je teda gól,'' uchechtla se Yumiko i přes svojí špatnou náladu. Potom si sedla pod třešeň spolu se Sarami. ,,Je to... těžký?'' zeptala se jí. ,,Závisí na to, co,'' řekla samurajka. ,,No... říct někomu, že ho máš rád.'' ,,Ani ne... Když tě něco popostrčí,'' usmála se a zvedla se. Šamanka jí napodobila. ,,Tak bych řekla, že tu asi zůstanu,'' řekla s úsměvem. ,,Jdeme domů!'' zavolala přes hřbitov a objevili se Michiko s Amidamarem, uprostřed bitky se zastavili a postavili se zase normálně. Přešli k Yumiko a všichni čtyři se vydali k domu. Mezitím dováděli - tahali se za vlasy a hráli hry, což bylo u vyváření vět podle abecedy nebo větu s každým písmenem o jedno větší než to předchozí, trochu problém.